O Stringος που έγινε Αρνάκι.

–“Άνδρες….Προυσχή!!!”

–“Ρε συ, πως γράφεται το “Προυσχή”…?”
–“Κάπου το είχα σημειώσει…. Κάτσε να κοιτάξω στα παπάρια μου….”
–“Α…ξέρεις ορθογραφία λοιπόν?”
–“Αρχίδια ξέρω….”

Ο Γνωστός-Άγνωστος, πήρε το μπουκάλι από τη μπύρα του, το γέμισε με Νέφτι, Βενζίνη και Ένσημα και το εξφενδόνισε με Κοινωνικό Μένος, Εξωκοινοβουλευτισμό και Τηλεθέαση στο Σύστημα, για να του κάψει τη Motherboard όπως είχαν συμφωνήσει νωρίτερα… Οι κάμερες της NASA, βλέποντας το παράξενο αυτό αυτοσχέδιο μείγμα, αποφασίζουν να απαγάγουν αυτόν τον σύγχρονο Έλληνα Παράκελσο και να τον χρησιμοποιήσουν στις μυστικές τους επιχειρήσεις, δίνοντάς του το κωδικό όνομα “ΠαράΧεσος”. Την ίδια στιγμή στην Τηλεόραση, προβάλλεται η εκπομπή “Το Παιδί μου, αυτός ο Γνωστός-Άγνωστος”, όπου η απελπισμένη μητέρα-Πατρίδα ψάχνει τον Ανάρχα γιό της, δείχνοντας μια φωτογραφία από την ημέρα της πρόσληψής του…

–“‘Ανδρες….Ημί-Ανάς!!!!”

–“Μισή ανάσα δηλαδή…?”
–“Με το τζατζίκι που έχεις φάει, άμα θες μπορείς να αναπνέεις κι απ’ τον κώλο σου….”
–“Α, όχι…εκεί είναι Exit Only…”
–“Και αυτές οι αριθμημένες θέσεις πίσω του, τι είναι….?”
–“Είναι V.I.P…..”
–“Δηλαδή…?”
–“Very Important Peos!”
–“A….Kαλλιτέχνης, ε?”
–“Όχι…Χομπίστας….”

Στους δρόμους, ο αναβρασμός γίνεται Λαική Αγορά Εξέγερσης, όπου πωλούνται Καρότα με αιτήματα, Αγγούρια με Διεκδικήσεις και Ψηφοδέλτια για να βολεύει αργότερα να τα βάζεις πιο εύκολα στον κώλο σου. Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία με πανώ που είναι ζωγραφισμένα από ξετριχιασμένες γραμμές του μπικίνι ,(“και η Πορεία… ΤΕΛΕΙΑ κορίτσια!!!”), μετατρέπει τη διαμαρτυρία σε πΑΙΔΟΙΟ Μάχης, όπου όλοι στην αρχή μπαίνουν για διεκδίκηση και βγαίνουν ψιλοπηδηγμένοι. Οι Τρίχες του πανώ, γιγαντώνονται από τα ΜΜΕ, γίνονται σα λοφίσκος με Κολπίτιδα κι όλοι πλέον μιλούν για το “ΒουνόΠανω” του Κερατά που μπορεί να είναι Τράγος(=Σατανάς), ή απλά Ταξίαρχος(=Ημί-(σατ)Ανάς!!!).

–“Μάνα, πάω Φαντάρος!!!”
–“Μπράβο γιόκα μου…Θα δεις και τον Χριστούλη εκεί!!”
–“Μα όχι…. Θα καταταγώ υποχρεωτικά στα 19!”
–“Γιατί παιδί μου….Δεν σου φτάνει να είσαι απλός Μαλάκας?”
–“Για να Υπερασπιστώ την Παραμεθώριο από τον Εχθρό!!! Είμαστε σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης, μέσα σε μια Φάση Τραγική!!! Θα γίνω ένας Διγενής Μακροπουλίτας!!!”
–“Παιδί μου, σα Βυζαντινό Μεταγλωττισμένο ακούγεται αυτό…..”
–“Ουουου….Που να δεις πως μυρίζει κιόλας!!!!”

Σε μια γωνιά του δρόμου, ένας Φιλειρηνιστής ΜΑΤατζής, σαπίζει στο ξύλο έναν Πεφωτισμένο Φοιτητή του Μπίν-Λάντεν, έναν Μπίν-Λάμπεν, γράφοντας με το αίμα και τα εντόσθιά του “Ελλάδα, η Χώρα που Γέννησε τη Δημοκρατία”, μπας και το δουν οι ξένοι Τουρίστες και έρθουν, γιατί η Ξαδέρφη του έχει Ενοικιαζόμενα Δωμάτια στην Γαύδο και δεν πάει καλά τα τελευταία χρόνια… Πιο δίπλα, έμποροι ναρκωτικών με Κάμερες και Άποψη, φωτίζουν μια ημίγυμνη Θεογκόμενα με αρχαιοελληνικό κούρεμα και το Κωδικό Όνομα “Αλήθεια-AGB”, μοιράζοντας φυλλάδια με το Εθνοσωτήριο Σύνθημα “Ανδρών Επιφανών, πάσα Γή Μπάφος”.

–Α, εγώ πιστεύω στην τύχη μου…Παίζω Λόττο σαν Πούστης!!!”
–“GAYΛόττος δηλαδή…?”
–“Ναι, κάτι σαν τον Ιβανόη του Έρωτα….τον ΙβανΧώστη!!!!”
–“Και πως παίζεται αυτό….?”
–“Απλό…Αντί για 6, πιάνεις συνέχεια τα 3!!!”

Κι ένα μικρό παιδάκι από το σπίτι του, πατάει το “off” στο τηλεκοντρόλ, ανοίγει το παράθυρο, κοιτάει έξω και νιώθει τα πνευμόνια του να γεμίζουν με Ελευθερία και Δακρυγόνα. Με τα αδέξια χέρια του, πιάνει το στυλό και αρχίζει να γράφει την έκθεσή του με θέμα “Αχ Πατρίδα μου Γλυκιά”:

“Εμένα Πατρίδα μου, είναι τα Όνειρά μου!”

Η έκθση αυτή, είναι ακόμα στην τσέπη του μετά από τόσα χρόνια, περιμένει όμως ακόμα τη στιγμή που θα την ξαναδιαβάσει, όταν με Νόμο-Πλάισιο επιτραπεί στους βιαίως προσαχθέντες Τρόφιμους των Ψυχιατρείων να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά τους αντικείμενα…