4. Αλλαγές…

Αλλαγές…

Δύσκολο θέμα, είμαστε και Έλληνες κάτι το οποίο σημαίνει ότι είναι γραμμένο στο Ντι Εν Ει μας να βολευόμαστε γενικά όπου βρισκόμαστε και να απεχθανόμαστε/ φοβόμαστε/ αποφεύγουμε τις αλλαγές.

Παντώς τύπου!

Μικρέ μου φοβικέ τεμπέλη, Τι στο Διάολο υπάρχει μέσα στο κεφάλι σου, κολλημένο σαν βδέλλα και σε κάνει να νομίζεις ότι τα πράγματα γύρω σου θα μείνουν ως έχουν για πάντα, πάντα, πάντα………?????

ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ!

Δεν υπάρχει αυτό, όλες οι καταστάσεις γύρω σου αλλάζουν, και πόσο μάλλον την σημερινή εποχή που δεν προλαβαίνεις καν να παρακολουθήσεις τι πρωτο-αλλάζει.. Παλιόοοοτερα (Την εποχή του Ηρακλή ας πούμε για να είμαστε μέσα), πόσα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν??? Να πεθάνει καμιά γιαγιά, να καταστραφεί κανά χωράφι και μέχρι εκεί, άντε στην χειρότερη να γινόταν και καμιά λεηλασία από γείτονες έτσι για να σπάει και η μονοτονία…

Τώρα τα πάντα τρέχουν με ρυθμούς που προσεγγίζουν την ταχύτητα του φωτός!

Ποιός σου είπε μικρό, εξελισσόμενο (αρχίδια, αλλά να’ χαμε να λέγαμε) πλαγκτόν ότι όλα θα μείνουν όπως τα ξέρεις?

Τι σε κάνει να νομίζεις ότι αύριο θα μένεις στην ίδια πόλη που έμενες μέχρι εχθές, που εκεί μεγάλωσες, έπαιζες στην παιδική χαρά με τα υπόλοιπα κοριτσάκια (γιατί τα αγοράκια δεν σε έκαναν παρέα τέτοιο μπάζο που ήσουν ), που βρήκες την πρώτη σου γκόμενα ( που μελλοντικά εξελίχθηκε σε Μπάμπης – να ΄ναι καλά η επιστήμη- αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δεν θα το θίξω τώρα), που βρήκες την πρώτη σου δουλειά (και την κράτησες μια ολόκληρη εβδομάδα, γιατί ήταν μαλάκας ο εργοδότης – κοινώς σε ζόριζε κ εσύ δεν είσαι φτιαγμένος για τέτοια –   να’ ναι καλά η μανούλα και ο μπαμπάς που τσοντάρουν από πίσω) ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι αύριο δεν θα αναγκαστείς να μετακομίσεις στο Τσέρνομπιλ ή στο διάστημα (χωρίς στολή φυσικά) ????

Σου φαίνονται υπερβολικά και τραβηγμένα όλα αυτά???

“Έλα μωρέ μαλακίες, σιγά μην έρθει και η συντέλεια του κόσμου”

Θίνκ αγκέν βλακάκο!

Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις και να προβλέψεις τι θα συμβεί αύριο, εκτός και αν μασάς και εσύ δάφνες σαν την Πηθεία και βλέπεις τα μελλούμενα – κάτι σαν τον Χορταρέα στο πιο ιντελλεκτουέλ του – που και αυτό ΜΟΥΦΑ είναι!

Προετοιμάσου για τα χειρότερα, γιατί μάντεψε…. ‘Έρχονται!

Πάρε μπρός, εξοπλίσου, κάνε καμιά γιόγκα, κανά διαλογισμό, λοβοτομή, δεν ξέρω διάλεξε όποιο από τα παραπάνω σε βολεύει, αλλά ξύπνα!!!!

Κάνε τα πράγματα που πρέπει και θα σε ωφελήσουν , γίνε δημιουργικός, παραγωγικός, ηλίθιος, οτιδήποτε σου είναι πιο εύκολο, αλλά μην μένεις στάσιμος κοιτώντας την ζωή σου σαν ταινία γιατί μεγάλε τελικά και η ζωή σου σαν θεατή θα σε αντιμετωπίσει!!!

Τώρα πιστεύω πως ήρθε η ώρα να πάω να μασήσω τις δάφνες μου….
Ομ νομ, νομ, νομ…